košnja in oskrba trave
gnojenje trave

OSKRBA TRAVNE RUŠE

Vsi tisti, ki obupujete nad izgledom svoje zelenice, na kolenih iz trave pulite deteljo in si mislite, kako to sosedu uspeva, verjetno ne veste kako se tega lotiti.

Skrivnost je v redni oskrbi travne ruše, ki je poglavitnega pomena za vrhunski izgled zelenice. Oskrba travne ruše je sestavljena iz zračenja, peskanja, škropljenja proti širokolistnemu plevelu, valjanja in gnojenja.

S prezračevanjem odstranimo odmrle bilke, s čimer zdrave bilke dobijo prostor, več svetlobe in kisika za boljšo rast. S peskanjem uravnamo teren in prekrijemo nepravilnosti, ki se ustvarijo s hojo po zelenici. Kremenčev pesek tudi rahlja površino, da se mlada trava lažje ukorenini. S škropljenjem proti širokolistnemu plevelu zatremo širokolistni plevel. Takšen plevel je zelo invaziven in lahko čisto zamori travne bilke. Z valjanjem dosežemo, da se korenine bolje sprimejo z zemljo, prav tako pa s tem izravnamo manjše neravnine. Z gnojenjem poskrbimo, da se trava hitreje opomore po oskrbi in bogato odžene.

STORITEV ZAJEMA

 • Zračenje travne ruše s prezračevalnikom.
 • Peskanje travne ruše s kremenčevim peskom.
 • Zatiranje širokolistnega plevela.
 • Valjanje travne ruše.
 • Gnojenje z namenskimi gnojili.

ZAGOTAVLJAMO VAM

Naše stalno prizadevanje za kvalitetno izvedene storitve, nam vsako leto prinaša več projektov. Osredotočeni smo na želje strank in zagotavljanje visoke ravni vrtnarskih storitev.

Po zaključeni storitvi vam podamo natančna navodila o negi in skrbi za rastline. V primeru dodatnih vprašanj smo vam vedno na voljo, saj nam je v interesu, da vaš vrt ostane lep še mnogo let.

  • HITRA IZVEDBA

   Cenimo vaš čas, zato se vedno držimo dogovorjenih rokov.

POGOSTA VPRAŠANJA

 • Ali so ogledi in ponudbe brezplačni?

  Ogledi so v Ljubljani in bližnji okolici brezplačni. V kolikor ste bolj oddaljeni, vas bomo predhodno obvestili o stroških ogleda in po potrditvi z vaše strani potem pridemo na ogled.

  Ponudbe so brezplačne in neobvezujoče. Tudi morebitno spreminjanje ali prilagajanje količin je brezplačno.

 • Kdaj je možna izvedba?

  Izvedba je navadno možna v roku 1 tedna, najkasneje v roku 14 dni. Razen, če je daljše obdobje slabega vremena, v tem primeru vas o zamiku del obvestimo in pričnemo z deli takoj, ko je mogoče.

  Dela vedno izvedemo v celoti in ne delamo na več projektih hkrati. Zavedamo se, da je želja vsakega, da je vrt čimprej urejen, zato se potrudimo, da so dela izvedena karseda hitro.

 • Ali na storitve nudite garancijo?

  Na vse dobavljene rastline nudimo polletno garancijo. Več o garancijskih pogojih si lahko preberete v dokumentu Garancijski pogoji, ki ga najdete na dnu levega stolpca.

CENE MATERIALA IN STORITEV

Nabava in navoz presejane vrtne zemlje 48,80 €/m3
Nabava in navoz kremenčevega peska 63,45 €/m3
Nabava in navoz prodnikov 85,40 €/m3
Nabava in raztros okrasnega lubja 12,08 €/vreča
Nabava in vgradnja kovinskih robnikov 9,00 €/m
Nabava in razgrinjanje filca, zaščitne tkanine proti plevelu 1,46 €/m2
Nabava in vgradnja impregniranih opornih količev 18,30 €