sejanje trave
sejana trava

SEJANJE TRAVE

Pri sejanju trave je kvalitetno travno seme bistvenega pomena za lep izgled zelenice. Če temu dodate še pravilno pripravo terena in skrbno nego, potem lahko že v manj kot enem letu dosežete, da zelenica izgleda enako, kot če bi se na začetku odločili za polaganje travne ruše.

Pri Pro Garden uporabljamo travno seme in gnojila preverjenega dobavitelja, ki sodeluje z golf igrišči po celi Evropi.  Seme je sicer precej dražje od tistih, ki jih je možno kupiti v maloprodaji, a z rezultatom upraviči svojo ceno.

Ne veste ali bi se odločili za sejano travo ali za polaganje travne ruše? Razlika je le na začetku. Če želite, da je vaš vrt takoj urejen, potem bo travna ruša boljša izbira za vas. Ravno tako, če imate otroke, ki bi težko počakali, da travno seme vzklije, preden bi začeli tekati po vrtu. Če pa se vam ne mudi, in ste pripravljeni zelenico v štartu nekoliko bolj negovati, potem je sejana trava s cenovnega vidika sigurno boljša izbira. Čez nekaj časa razlika med sejano in položeno travo ni več opazna, njen videz pa zavisi predvsem od tega, kako redno jo zalivate, kosite in če se opravlja dvakrat letno oskrba travne ruše.

STORITEV ZAJEMA

 • Odstranjevanje obstoječe travne ruše (v kolikor je potrebno).
 • Nabavo in navoz kvalitetne presejane zemlje.
 • Nabavo in navoz kremenčevega peska za zadrževanje vlage.
 • Grobo in fino planiranje terena.
 • Nabavo profesionalnega travnega semena in sejanje trave.
 • Nabavo in raztros šote za uravnavanje pH zemlje in preprečevanje razpihanja semena.

ZAGOTAVLJAMO VAM

Naše stalno prizadevanje za kvalitetno izvedene storitve, nam vsako leto prinaša več projektov. Osredotočeni smo na želje strank in zagotavljanje visoke ravni vrtnarskih storitev.

Po zaključeni storitvi vam podamo natančna navodila o negi in skrbi za rastline. V primeru dodatnih vprašanj smo vam vedno na voljo, saj nam je v interesu, da vaš vrt ostane lep še mnogo let.

  • HITRA IZVEDBA

   Cenimo vaš čas, zato se vedno držimo dogovorjenih rokov.

POGOSTA VPRAŠANJA

 • Ali so ogledi in ponudbe brezplačni?

  Ogledi so v Ljubljani in bližnji okolici brezplačni. V kolikor ste bolj oddaljeni, vas bomo predhodno obvestili o stroških ogleda in po potrditvi z vaše strani potem pridemo na ogled.

  Ponudbe so brezplačne in neobvezujoče. Tudi morebitno spreminjanje ali prilagajanje količin je brezplačno.

 • Kdaj je možna izvedba?

  Izvedba je navadno možna v roku 1 tedna, najkasneje v roku 14 dni. Razen, če je daljše obdobje slabega vremena, v tem primeru vas o zamiku del obvestimo in pričnemo z deli takoj, ko je mogoče.

  Dela vedno izvedemo v celoti in ne delamo na več projektih hkrati. Zavedamo se, da je želja vsakega, da je vrt čimprej urejen, zato se potrudimo, da so dela izvedena karseda hitro.

 • Ali na storitve nudite garancijo?

  Na vse dobavljene rastline nudimo polletno garancijo. Več o garancijskih pogojih si lahko preberete v dokumentu Garancijski pogoji, ki ga najdete na dnu levega stolpca.

CENE MATERIALA IN STORITEV

Nabava in navoz presejane vrtne zemlje 48,80 €/m3
Nabava in navoz kremenčevega peska 63,45 €/m3
Nabava in navoz prodnikov 85,40 €/m3
Nabava in raztros okrasnega lubja 12,08 €/vreča
Nabava in vgradnja kovinskih robnikov 9,00 €/m
Nabava in razgrinjanje filca, zaščitne tkanine proti plevelu 1,46 €/m2
Nabava in vgradnja impregniranih opornih količev 18,30 €