Sušenje cipres

Sušenje cipres

  • 6029
  • 0

Imate lepo, visoko živo mejo iz cipres in ta se kar naenkrat začne sušiti…Vam je znano? Zadnja leta so bolezni cipres zelo razširjene in dostikrat povzročijo nemalo sivih las. kako postopati v takšnem primeru?

Če se najprej posvetimo preventivi – ciprese redno gnojite z namenskimi gnojili za iglavce, vsaj enkrat letno, še bolje dvakrat. S tem jih boste okrepili in ne bodo toliko dovzetne za bolezni. Prav tako ne pozabite na zalivanje v sušnih mesecih, čeprav so rastline že visoke in mislite, da to ni potrebno. Zalivajte jih zgodaj zjutraj ali pozno zvečer.

Če je do sušenja cipres že prišlo, je najpomemnejše, da se točno določi kakšen je vzrok. Lahko so krivi škodljivci, pasji urin ali pa gre za glivično okužbo. Natančno preglejte deblo in vejice cipres, če opazite kje kakšne hroščke, pajčevine, vdolbinice. Karkoli opazite, poslikajte, saj se s tem lažje identificira škodljivca. Kako izvesti natančni pregled, si lahko preberete na tej povezavi.

Ko je razlog sušenja znan, obiščite bližnjo kmetijsko zadrugo, kjer vam bodo svetovali kater preparat je najprimernejši. V primeru, da se stanje ne bo izboljšalo po uporabi sredstev, ki so v splošni prodaji, delo zaupajte strokovnjakom s fitofarmacevtskim tečajem.

ODDAJ KOMENTAR

Vaš e-mail ne bo objavljen.

ZADNJI PRISPEVKI
POPULARNO
O NAS

Vrtnarske storitve na najvišjem nivoju. Od ustanovitve leta 2008, smo kmalu pridobili sloves kot eno uspešnejših vrtnarskih podjetji na področju Ljubljane. Stalno prizadevanje za kvalitetno izvedene storitve, nam vsako leto prinaša več projektov. Osredotočeni smo na želje strank in zagotavljanje visoke ravni vrtnarskih storitev.